به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، دكتر محمدمهدي گويا كه در مراسم افتتاح ساختمان جديد مركز فوق تخصصي ناباروري و سقط مكرر ابن سينا جهاد دانشگاهي سخن ميگفت، خاطرنشان كرد: امروز دانشمندان عنوان ميكنند كه جمعيت دنيا تا 20 سال آينده به هشت ميليارد و 300 ميليون نفر خواهد رسيد. در پاسخگويي به نيازهاي سلامت آنان در اولويت قرار خواهند گرفت كه هم اكنون نيز تحقق آن با دشواريهايي روبرو است.
وي با بيان اينكه ميزان اميد به زندگي در برخي كشورها به علت شيوع بيماريهاي آميزشي و ايدز، 20 سال پايين آمده است، گفت: در برخي كشورها علت اصلي مرگ و مير زنان در سنين بارداري، بيماريهاي آميزشي و ايدز هستند.
گويا ادامه داد: اين تصور وجود داشت كه بيماريهاي آميزشي و ايدز تنها مربوط به آفريقا است اما امروز معتقد هستند عمده بار اين بيماريها ظرف 20 سال آينده به قاره آسيا منتقل ميشود به همين دليل پيشگيري، تشخيص و درمان اين بيماريها از جايگاه ويژهاي برخوردار است.
رييس مركز مديريت بيماريهاي واگير وزارت بهداشت با اشاره به اينكه بيماريهاي آميزشي از مهمترين علتهاي ناباروري هستند، گفت: اگر آموزش و پيشگيري صحيح انجام ميشد كشور مجبور نبود هزينه سنگيني را براي باردار شدن يك زوج نابارور بپردازد.
وي اضافه كرد: افتتاح كلينيك سلامت جنسي در مركز فوق تخصصي ابن سينا ميتواند در كاهش هزينهها و پيشگيري از عفونتهاي بارداري و بارداريهاي منجر به سقط نقش بسزايي داشته باشد و در كنار ساير خدماتي كه ارائه ميكند دستاوردهاي خوبي براي مردم داشته باشد.
گويا با بيان اينكه در گذشته اگر يك شخص مبتلا به HIV باردار ميشد نخستين توصيهاي كه به او ميشد سقط بود، عنوان كرد: امروزه با به كارگيري دانشهاي نوين و آموزشهاي پيش از بارداري و همچنين مراقبتهاي حين بارداري، مركز فوق تخصصي ابن سينا براي نخستين بار در كشور اين امكان را فراهم كرده كه زنان مبتلا به HIV بتوانند فرزندان سالمي به دنيا بياورند.